02 Май

Емоционална защита

Written by 
Техниката е наречена с ироничното заглавие "Камъкът на злото" :).
Вече не веднъж съм говорил за това колко е важно да се работи с емоциите. Емоциите в никакъв случай не трябва да се сдържат! Всяка емоция, която остава вътре в нас, е потенциален проблем в бъдеще: болест, самота, проблем с парите. Не трябва да сдържате емоциите в себе си. Разбира се, не ви препоръчвам да се карате и ругаете с близки и приятели. Не. Аз съм за хармоничната работа с емоциите. "Камъкът на злото" е един от хармоничните способи. С негова помощ може да изхвърлите емоциите и целия негатив, при това без да пострада никой от това.
 
И така ще ви потрябва камък...
 
Сега не е необходимо да тръгнете да тичате до магазина да си купувате най-красивия и скъп камък... нещо точно обратното. Ще ви е необходим най-прост камък, който се търкаля на улицата. И така намерили сте камъка. Сложете го 2-3 часа в сол, за да изчистите негатива му. Това е важно! Чужд негатив не ви трябва. Пожелание можете да го оставите и по-дълго време в солта. След това вие сте длъжни да се запознаете с камъка и да му се извините. Тъй като вие ще му излеете целия ваш негатив!
 
След това просто го носете със себе си. Всеки път, когато у вас възникне стресова ситуация, вземете вашия камък, поднесете го към устните си и му кажете всичко, което ви тревожи и чувствате: вашата болка, обида, злост...
 
Ако не можете да се уедините и да вземете какъмка, а пък чувствате, че ей сега ще се пръснетe, просто мислено си помислете за него и мислено му предайте целия този негатив. Това също работи добре.
 
Веднъж в седмицата трябва да слагате камъка в сол, а след това да го изхвърлите на улицата там, където сте го намерили. Трябва да го замените с нов камък.
 
Надявам се тази техника да ви е полезна и да ви помогне, когато се налага.
Read 2479 times Последна промяна на Събота, 01 Юли 2017 22:23
Оценете тази статия
(1 Vote)

Последни Публикации